Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αναζωπυρώθηκε το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο







Αναζωπυρώθηκε το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο στην περιοχή Αετοράχη και έχει πλέον ενωθεί με το βόρειο μέτωπο της φωτιάς στα βορειοδυτικά του Αετού στην περιοχή Κοκκινόχωμα.


Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους πυροσβέστες αφού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί η φωτιά που ξέσπασε πριν από 24 ώρες και καταστρέφει όλη την βλάστηση στις χαράδρες.


Στην περιοχή επιχειρούν 34 οχήματα με 75 πυροσβέστες και 52 πεζοπόροι, η ένταση των ανέμων έχει πέσει στα 7 έως 8 μποφόρ, από 10 έως 11 μποφόρ που ήταν χθες το βράδυ ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έσπευσαν δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, αλλά και γειτονικούς δήμους.
Στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ, που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.



Στις 6:15 το πρωί πέταξαν δύο ελικόπτερα τύπου scorpion και ericsson και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, αλλά επέστρεψαν στη βάση τους λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών δασοπυρόσβεσης Καρύστου, Χρήστος Μιχαλόπουλος, έκανε λόγο για μία εφιαλτική νύχτα. Επεσήμανε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι επιχειρούν με ένα απαρχαιωμένο πυροσβεστικό όχημα, υπογραμμίζοντας την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου, κ. Νόβα, κάτοικοι και παραθεριστές μεταφέρθηκαν στην παραλία, καθώς η φωτιά απείλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας οικίες και ξενοδοχεία. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Εκκένωση κατοικιών

Ήδη εκκενώθηκαν κατοικίες, καθώς η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Η zougla.gr επικοινώνησε με ξενοδόχους της περιοχής, οι οποίοι εκκένωσαν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, υπό το φόβο της πύρινης λαίλαπας. Μάλιστα, εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές έξω από το ξενοδοχείο Απόλλων, με τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς η φωτιά είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: