Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων



Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

•1 Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από απόψε τη νύχτα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες από τις πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη (27/10/2010) θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως Δυτική και Νότια), τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Βόρεια και Ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα της Τετάρτης (27/10/2010) τα ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και την Πέμπτη (28/10/2010) θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και θα εξασθενίσουν. Ιδιαίτερα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές προβλέπονται το μεσημέρι – απόγευμα της Τέταρτης (27/10/2010).


•2 Παράλληλα από το βράδυ της Τέταρτης (27/10/2010), στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (28/10/2010) και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι 8 και τοπικά 9 Μποφόρ.


•3 Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της Βόρειας και πιθανώς της Κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

•Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

•Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

•Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το κείμενο είναι από την Ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Πιέστε εδώ>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: