Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Την λήξη της απεργίας πείνας μετά από 44 ημέρες, αποφάσισαν οι μετανάστες της Υπατίας, δηλώνοντας ότι ο "αγώνας τους δικαιώθηκε".

Μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας, οι μετανάστες της Υπατίας, αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα τους. Νομιμοποίηση μετά από συμπλήρωση οκταετίας πρόσφερε η κυβέρνηση. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη λύση
Σύμφωνα με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης, οι μετανάστες θα νομιμοποιούνται μετά από τη συμπλήρωση οκταετίας στη χώρα.
Προβλέπεται ακόμα η δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσής τους με βάση το καθεστώς ανοχής και η δυνατότητα να παραταθεί επ' αόριστον το καθεστώς εξάμηνης ανοχής (μη απέλασης), μέχρι να συμπληρωθούν τα χρόνια για τη νομιμοποίηση.
Την λήξη της απεργίας πείνας μετά από 44 ημέρες, αποφάσισαν οι μετανάστες της Υπατίας, δηλώνοντας ότι ο "αγώνας τους δικαιώθηκε".
Είχαν προηγηθεί πυρετώδεις διαβουλεύσεις, αλλά και νέα βελτιωμένη πρόταση από την κυβέρνηση, σχετικά με τους όρους νομιμοποίησης.


Λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μεταναστών με τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας.
Τις προτάσεις παρουσίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα και ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Ανδρέας Τάκης. Στο τραπέζι της ΓΣΕΕ βρέθηκαν εκπρόσωποι των μεταναστών και τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, με περισσότερους από 100 μετανάστες να μεταφέρονται εξαντλημένοι σε νοσοκομεία.
Το δριμύ ψύχος δημιούργησε φόβους για την πιθανότητα να υπάρξουν θύματα με την κυβέρνηση να κάνει αλλεπάλληλες προτάσεις τις τελευταίες ημέρες.
Μάλιστα, υπήρξε ένταση και καταγγελίες για προσπάθειες σίτισης των μεταναστών, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό συνελήφθησαν την Τρίτη δύο νεαρές φοιτήτριες, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Πηγή: News 247

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mas exoyn flomosei sto paramythi aisxos AISXOS