Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ισχυρός σεισμός 8,9 βαθμών στην Ιαπωνία, τσουνάμι 10 μέτρων στις ανατολικές ακτές






Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών και διάρκειας περίπου 2 λεπτών, σημειώθηκε στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και έγινε αισθητός και στο Τόκιο. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι η καταστροφή είναι βιβλική.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 135 χλμ. από τις ακτές της πόλης Σεντάι, ενώ συνεχείς είναι οι μετασεισμοί.
Όπως έγινε γνωστό, τσουνάμι 10 μέτρων έπληξε τις ακτές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.
Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες τραυματίες, ειδικά σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιείται ο αριθμός τους, ενώ, σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μ.Μ.Ε. περισσότερα από 4,5 εκατ. νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, τις μεγαλύτερες ζημιές έχουν υποστεί τα νησιά Hosnu, Hokkaido και Hiro.

Στο Τόκιο κατέρρευσε στέγη πανεπιστημιακού ιδρύματος την ώρα της απονομής πτυχίων σε αποφοίτους και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες μέσα στο ίδρυμα.

Σε ισχύ παραμένει η προειδοποίηση για εκδήλωση τσουνάμι στις ακτές της Ρωσίας, τις Μαριάννες Νήσους, τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν.

Εδώ τα Βίντεο:
1ο
2ο

Δεν υπάρχουν σχόλια: